DSC_9749

Sikeres életpályát, értékes diplomát kínál a szegedi bölcsészkar

Közel kétszáz végzős középiskolás volt kíváncsi a szegedi bölcsészkar első nyílt napjára.


A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara december 9-én tartotta az idei felvételi előtti első nyílt napját. Az immár történelmi emlékhellyé avatott Auditorium Maximumban mintegy kétszáz középiskolás kapott tájékoztatást arról, mit várhat az SZTE BTK-tól: a hagyományok tisztelete mellett a kritikus gondolkodásra nevelést, a kreativitás és az értéktudatosság, valamint a nyitott, európai szemlélet középpontba állítását. A tanulmányok befejeztével pedig olyan diplomát – ezt köszöntőjében Gyenge Zoltán dékán emelte ki –, amellyel gyorsan és tanulmányaiknak megfelelő állásokban helyezkedhetnek el.

Az SZTE BTK évek óta az ország egyik legjobb bölcsészkarának számít, oktatói kiválóság alapján rendre az első az országos rangsorban. A nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő az egyébként az ország egyetemei közül a legjobb helyre rangsorolt Szegedi Tudományegyetemen belül is.

A nyílt napon először előadásokat hallgathattak meg a középiskolások az egyetemről, a karról, a bölcsész és társadalomtudományi alapszakokról, a felvételivel kapcsolatos legfontosabb információkról, aztán az egyes szakokat bemutató asztaloknál ismerkedhettek meg részletesebben a BTK 24 alapszakjával – ebben a szakok oktatói, diákjai segítettek nekik. A komoly válaszok mellett a legváltozatosabb szellemi játékok formájában is kipróbálhatták tudásukat.

 

DSC_9776


A következő nyílt napra – szokás szerint – január utolsó szombatján kerül sor.Fotó: Nemes Réka

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. december 12-én nyílt napot tartunk. Korábbi cikkünkben a részletes programról, a nap során folytatott játékunkról és az igazoláskérésről olvashatsz, itt pedig a nyílt napon tartott miniórákkal és a regisztrációs felülettel érkezünk! Az órákra regisztrálni december 8-ig lehet!