Járványügyi kancellári utasítás értelmében kötelező a maszk viselése az SZTE BTK-n 2021. október 5-től


2021. október 5-től újra kötelező a maszk viselése az egyetemhez tartozó épületekben, így karunkon is!


Az október 1-jén megjelent rektori-kancellári utasítás értelmében az alábbi esetek képeznek kivételt:

- A nagy légterű teremben tartott előadásokon az előadó oktató nem köteles a maszkot viselni, ha legalább 2,5 méter távolság van közte és a hallgatók között.

- Nem kötelező a maszk használata azon gyakorlati foglalkozásokon, amelyeknél a tárgyukból adódóan szükséges a száj- és orrtájék fedetlensége.

- Azokon az egyéni foglalkozásokon, ahol egy oktató egy légtérben legfeljebb egy hallgatóval találkozik.

- Eltérő rendelkezésig nem szükséges maszkot viselni az SZTE sportlétesítményeiben a sporttevékenységek és sportfoglalkozások során.

- Azon laboratóriumi gyakorlatokon, ahol a maszk viselése munkavédelmi, munkabiztonsági szempontból ellenjavallt.


Emellett továbbra is kötelező a személyi higiéné betartása: a gyakori szappanos kézmosás vagy kézfertőtlenítés, a köhögési etikett betartása, valamint az arc felesleges érintésének kerülése.

A határozatban azt is megerősítik, hogy azon személynek, aki gyanús tünetet észlel magán, tilos az intézmény területére belépnie és ott tartózkodnia. Ez esetben haladéktalanul háziorvosához kell fordulnia!


Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

KUTATOK_EJSZAKAJA_22

Az SZTE BTK Kari Tanácsa legutóbbi, május 19-i ülésének témái a költségvetés, a hallgatói létszám növelése és ezzel párhuzamosan az új képzések kialakítása voltak. Az elhangzott beszámolók szerint az országos trenddel ellentétben, de az egyetem eredményeivel párhuzamosan az első helyes jelentkezők száma évek óta emelkedik, amit mások mellett a képzési kínálat bővítésével továbbra is ösztönözni szeretne a vezetés.