Gratulálunk oktatóink Academia Europaea tagságához!

Dr. Bakró - Nagy Marianne és Dr. Németh T. Enikő oktatóinkat a 2021-es tagválasztáson a tagjai sorába választotta az Academia Europaea Tudományos Akadémia.


acadlogoAz Európa tudósait összefogó Academia Europaea mára több mint 4500 tagot – köztük jelenleg 76 Nobel-díjast – tud a soraiban. Célkitűzései között szerepel az európai kutatások eredményeinek népszerűsítése és terjesztése, az interdiszciplináris és nemzetközi kutatási együttműködések támogatása, valamint a társadalom figyelmének felhívása a tudományos eredmények hasznosságára.

Karunknak, a szegedi nyelvészeti kutatásnak és oktatásnak ez nagyon nagy elismerés, szívből gratulálunk nekik!


Tagságuk, tudományos munkásságuk az alábbi linkeken tekinthető meg az Academia Europaea oldalán:


Dr. Bakró - Nagy Marianne

https://www.ae-info.org/ae/Member/Bakr%C3%B3-Nagy_Marianne


Dr. Németh T. Enikő

https://www.ae-info.org/ae/Member/N%C3%A9meth_Enik%C5%91

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!