BTK-s siker az ország legnagyobb diákmédia versenyén

IMG_1881A szegedi egészségügyi hallgatók a koronavírus-járvány alatti munkájáról szóló riportjával ért el második helyezést Kádár Kíra, kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatónk, a DUE Médiahálózat Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán. Magyarország legnagyobb újságíró szervezete a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretein belül hirdette ki a nyertes pályázókat, ahol hallgatónk Az Év Diák-Videóújságírója kategóriában vehette át a második helyezettnek járó díjat, a zsűri dicsérő szavait követően.

Kádár Kírát megkérdeztük arról, hogyan tekint vissza a nyertes anyag előkészületeire és hogy mit jelent számára a díj elnyerése:

„2017 óta tanulok az SZTE kommunikáció- és médiatudomány tanszékén és ez idő alatt bele-belekóstolgattam a riporterkedésbe. Szerintem ez a világ olyan tapasztalatokat ad, amiket a későbbiekben bármilyen szakmában hasznosítani lehet. 2020 decemberében készítettem egy komplex riportot a SzemeSZTEr magazinműsorba az egészségügyi hallgatók COVID-segítségnyújtásáról. Célom volt felhívni a figyelmet hallgatótársaink tevékenységére és mélyebb bepillantást engedni, hogyan is zajlanak a COVID-hétköznapok az ellátórendszer berkeiben. A helyzet nem volt egyszerű, hiszen a legszigorúbb lezárások közepette kellett forgatnunk, tehát vágóképezni nem mehettünk be egyik intézménybe sem, a legtöbb interjút pedig online kellett levezényelnem. Emiatt az anyagot kreatív megoldásokkal kellett feltölteni, mint például képernyőfelvételek, archív anyagok, montázsok.

Az elkészítési folyamat hosszúra nyúlt, de mivel a segítőim és a riport alanyai is mind teljes mellszélességgel támogattak, nagy élményként maradt meg bennem. Amikor az anyagot publikálták, sok pozitív visszajelzés érkezett. Végül az oktatóm, Klucsik Edit javaslatára versenyeztettem meg a riportot a DUE Médiahálózat Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán. Ez Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete, aminek kiemelt célja a feltörekvő generáció támogatása. Az Év Diák-Videóújságírója kategóriában neveztem és végül 2. helyezést értem el. A díjkiosztón felolvasták a zsűri értékelését is, ami egytől egyig pozitív gondolatokat tartalmazott, így nagy volt az öröm és óriási megtiszteltetésként ért az eredmény.


IMG_1862


A riport elkészültében hatalmas segítség volt az operatőr, Kovács Zoltán, illetve a vágó, Galambos Renáta: nélkülük nem ilyen minőségben valósult volna meg az anyag. Emellett nagy köszönet Klucsik Editnek is a támogatásért!”


A nyertes riportot az alábbi SzemeSZTEr adás körülbelül hatodik percétől tekinthetjük meg:

https://www.youtube.com/watch?v=OvcvbmK2fwY&t=1s


Hallgatónknak ezúton is gratulálunk!


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.