EARTH_HOUR_2011

A Föld Óráján ismét teljes sötétségbe borul a TIK!

Egy órára teljes sötétségbe borul a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja március 26-án.



A Föld Óráját először 2007-ben az ausztráliai Sydney-ben rendezték meg, az akcióhoz csatlakozóktól a szervezők azt kérték: kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. A helyi kezdeményezésből világméretűvé vált mozgalomban tavaly már egymilliárd ember vett részt, és március utolsó szombatján elsötétült a világ számos jól ismert, ikonikus épülete, látványossága. Az akció célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás-csökkentés, hanem a figyelemfelkeltés, annak gondolatnak az erősítése, hogy mindenki egyénileg is tehet valamit a klímaváltozás ellen.

 

fold_oraja









A József Attila Tanulmányi és Információs Központ immáron harmadik éve csatlakozik a klímaváltozás ellen indított nemzetközi kezdeményezéshez, a Föld Órájához. Ezalatt a Központ sötétségébe tűzzsonglőrökkel, fáklyákkal és gyertyafényes élőzenével csempésznek világosságot.


wwf_logoA Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, aminek célja, hogy felhívjuk a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén a csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján 20.30-tól egy órára lekapcsolják a világítást.

A SZTE TIK, mint a természeti és társadalmi környezet elkötelezett híve, idén is csatlakozott a Föld Órája mozgalomhoz. Ezzel is szeretnék még erőteljesebben felhívni a figyelmet a körülöttünk végbemenő eseményekre.


Mint a Dél-alföldi régió legnagyobb munkáltatója, valamint közel 30.000 hallgató otthona kiemelt felelősséget érzünk a fenntartható fejlődés megalapozásában, melynek egyik eszköze a Föld Órája programhoz való aktív kapcsolódás.


A WWF ÉS AZ SZTE TIK FÖLD ÓRÁJA 2011. PROGRAM
2011. március 26., szombat



DSC_5705
Föld Órája a TIK-ben 2010.

19:30-20:00 Vendégvárás (logózott gyertyaosztás)

 

20:00-20:15 Megnyitó beszéd: Figeczky Gábor, a WWF Magyarország megbízott igazgatója (A beszéd során 1 perces megemlékezés a Japán katasztrófa áldozataira)

 

20:15-20:30 Köszöntő beszéd: Erdélyi Evelyn, az SZTE TIK intézmény igazgatója (A TIK és a környezettudatosság)

 

20:30 közös gyertyagyújtás után, a TIK fényei kialszanak

 

Ízelítő a programokból

  • Tűzzsonglőrök előadása
  • Élőzene: MAMBIRA ütőegyüttes, ill. kongás zene
  • Beszélgetés a WWF munkatársaival – WWF Klímaautó, az abban található eszközök pl. elektromos áramot termelő kerékpár kipróbálása
  • Tea és forralt borBögrekészítési lehetőség
  • Társasjátékok
  • „Gyermeksarok” – a Gyerekterep Játékbolt és Foglalkoztató Központ támogatásával
  • Állatsimogató – a Szegedi Vadaspark támogatásával
  • „Zöld kvíz” – értékes nyeremények
  • „Élő” panda maci figura
  • „Ígéret doboz” – Te mit vállalsz a Jövő Generációjáért?
  • „Hagyj nyomot!” – Rajzolj, firkálj, írj kedvedre!
  • „Kérdezz a Klímanagykövettől” – Dombovári Vanda, a Kapcsold Ki! kampány képviseletében Szegedre érkezik, s válaszol a kérdésekre.


21:30 Lámpagyújtás, Kvíz eredményhirdetés

 

A folyamatos jó hangulatról konferanszié, az est háziasszonya, továbbá 15 fős lelkes csapat gondoskodik!

 

Eső esetén a résztvevőknek esernyőt, ill. egyszer használatos esőkabátot biztosítunk!

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!


 
 


Internetes oldalunk: www.u-szeged.hu


facebook-ikonAz esemény Facebook oldala


Az esemény médiatámogatója

radioplusz

Az esemény támogatói

hszi univkft  fuvesz

 rektori GMF

knret_logo  logo_deak

ferroep Zombori thermo

tiszavolan logo_mediamotion  szktlookup

dexter ikron  Minipak  Vodafone logó


kovet_logo_1000px  fafem naturtex

  Contitech_logo_160x38 Kinnarps-cmyk terbe 

Invitel_logo edf_demasz tajti

  zea  koszo  vamos

  Gyerekterep_logo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.



Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.