Kiemelt_J_EcoCamp

Elkezdődött a 8. EcoCamp az SZTE Gazdaságtudományi Karon

Az EcoCamp-ben egy héten keresztül ismerkedhetnek a közgazdaságtudománnyal a középiskolások. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara idén is megszervezte a nyári tehetséggondozó táborát. Az érdeklődő középiskolások betekinthetnek az SZTE GTK életébe, megismerkedhetnek a tanárokkal, egymással, és szakmai előadásokat is hallgathatnak.

Kezdetét vette a 8. EcoCamp 2019. július 15-én az SZTE GTK főépületében. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar egyhetes tehetséggondozó táborába idén is rengetegen jelentkeztek, végül 31 diákot választottak ki a szervezők a tanári ajánlások és a tanulmányi eredmények alapján. A július 15-20. között megrendezendő program-sorozat résztvevői között egyaránt akadnak 9-esek és végzősök is, de olyanok is, akik először jöttek a táborba, illetve olyanok, akik már visszatérőknek számítanak.

EcoCamp_j


– Az egész tábort Dr. Kovács Péter dékánnak köszönhetjük, aki 8 évvel ezelőtt előállt ezzel az ötlettel – fogalmazott köszöntőjében Dr. Prónay Szabolcs, az SZTE GTK nemzetközi igazgatója. – Fontosnak tartottuk, hogy elkezdjünk a középiskolásokkal is foglalkozni, mint fiatal tehetségekkel, és elültessük a fejekben már ilyen korán azt, hogy mit is csinál egy közgazdász. Emellett a pályaválasztás megkönnyítése is a célunk volt. A táborban az SZTE GTK mindhárom szakja bemutatkozik majd, így reméljük, hogy az itt jelenlévők magabiztosan fogják eldönteni ezek után, hogy melyik képzés érdekli őket a leginkább.


EcoCamp_PSz

Az EcoCamp mára az SZTE GTK márkanevévé vált. A táborban a kar oktatói és hallgatói mentorálják a gazdasági témák iránt érdeklődő fiatalokat. Az egy hét alatt a diákok elsajátíthatnak marketing, menedzsment és pénzügyi alapismereteket, valamint olyan színes témákkal találkozhatnak, mint az influencer marketing vagy az innováció. Külsős, meghívott előadóként érkeznek még a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, akiknek céljuk, hogy megmutassák, miért lehet érdekes az adóval foglalkozni. A táborban az előadások mellett fontos szerepe van a közösségépítésnek is, ezért a diákok csapatépítő tréningen vesznek részt, valamint közös prezentáción kell együtt dolgozniuk.


Csúcs Tamás már harmadjára vesz részt a táborban. A szegedi középiskolás most végzett a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumban, és megjelölte az SZTE GTK mindhárom szakját a felvételijében. Számára biztos volt, hogy közgazdaságtudományt szeretne tanulni, a tábornak köszönhetően pedig abban is megerősítést kapott, hogy ezt Szegeden szeretné megtenni. Tamás szerint az EcoCamp nagyon jó lehetőség arra, hogy megismerje a leendő tanárait és hallgatótársait. Hiába vett részt már kétszer a táborban, a legtöbb program teljesen más az előző évekhez képest, így szakmailag is fejlődik minden esztendőben.


EcoCamp_k


Torda-Molnár Balázs teljesen más irányban képzeli el életét, de mégis jelentkezett a táborba. A fiatal végzős diák is az SZTE-re adta be felvételijét, azonban programtervező-informatikus szeretne lenni. A barátai javaslatára jelentkezett az SZTE GTK táborába: a programokat igazán érdekesnek találta, ezért úgy döntött, hogy csatlakozik az EcoCamp kedvelőinek népes táborához.

 

SZTEinfo – Kocsis Bernadett

Fotó: Csukás Alexandra


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.



Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.