Az SZTE rektorhelyettesei fogadóórát tartanak az Educatio kiállításon

A Szegedi Tudományegyetem 12 karának és Tanárképző Központjának kínálatát mutatja be 2015. január 22-24. között Közép-Európa legnagyobb oktatási kiállításán. A 15. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon az SZTE standjánál a Tisza-parti universitas rektorhelyetteseitől és képviselőitől tájékozódhatnak a felvételi előtt álló középiskolások.

Közel 30 ezer továbbtanulás előtt álló fiatal látogat el Magyarország legnagyobb oktatási börzéjére, melyen a hagyományokhoz híven a Szegedi Tudományegyetem is képviselteti magát. Az Educatio kiállítást 2015. január 22-24. között a budapesti Syma rendezvényközpontban hívják életre. A Szegedi Tudományegyetem képviselői idén is önálló standon tájékoztatják a felvételizésre készülő diákokat, szüleiket és tanáraikat a 12 egyetemi kar és a Tanárképző Központ szakkínálatáról.


A továbbtanulás előtt álló középiskolások a Szegedi Tudományegyetemet az F22-es standnál találják, ahol a Tisza-parti universitas rektorhelyettesei tartanak fogadóórát. 2015. január 22-én, csütörtökön 10 órától Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettestől míg január 23-án, pénteken 10 órától Martinek Tamás nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettestől közvetlenül kérdezhetnek az érdeklődők. Az oktatási kiállítás térképe itt elérhető: térkép.


A szegedi egyetem önálló standjánál a felvételi előtt álló középiskolások és szüleik átfogó keresztmetszetet kapnak az egyetem képzéseiről, az SZTE képviselőitől, oktatóitól és jelenlegi hallgatóitól tájékozódhatnak a Tisza-parti universitas meghirdetett szakjairól, a tanulmányi és szociális juttatásokról, lehetőségekről, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézmény nyújtotta szabadidős-, nyelvtanulási tevékenységekről. Meglepetésekkel, kiadványokkal és attrakcióval készül minden SZTE-kar, az érdeklődőket többek között lézeres kísérletek várják.


Az oktatási kiállításról további információ és regisztráció a 15. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás honlapján.


SZTEinfo


Korábban írtuk: Nyílt napokon és az Educatio kiállításon is tájékoztat az SZTE


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.




Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.