KF_Kep-7

Tanácsok a felvételi jelentkezés véglegesítéséhez


Közeledik a jelentkezési határidő vége, ezért a Szegedi Tudományegyemre felvételizők számára összegyűjtöttük, hogy a jelentkezés benyújtásával kapcsolatban milyen teendői vannak:

  • Kiemelten fontos megnézni a felvételi tájékoztató kiegészítését, amiben fontos új információk találhatóak! Akkor is célszerű elolvasni, ha a jelentkező már benyújtotta a jelentkezését.
  • Ajánlott ellenőrizni minden adatot a jelentkezésben, hogy ne legyen benne hiba, vagy hiányosság! Ez segíti a jelentkezési lap végén található ellenőrzés funkció. Akik részletes segítséget szeretnének kapni az E-felvételihez, megtekinthetik az Oktatási Hivatal által készített videókat.
  • Ellenőrizni kell a közhiteles nyilvántartásból érkező adatokat a jelentkezési lapon, amennyiben már a jelentkezéskor rendelkezik érettségivel, oklevéllel, nyelvvizsgával.
  • Érdemes minél több szakot megjelölni, ami érdekli a felvételizőt, mert a határidőt követően újabb jelentkezési hely már nem rögzíthető!
  • Ellenőrizni, hogy biztosan minden választott képzés a megfelelő formában szerepel-e a jelentkezési lapon (munkarend, finanszírozási forma, telephely, stb.)
  • A jelentkezéskor rendelkezésre álló dokumentumokat is javasolt feltölteni.
  • Befizetni a kiegészítő eljárási díjat, akinek van díjköteles jelentkezése.
  • Véglegesítés előtt az SZTE Pontkalkulátorának segítségével a jelentkező megbizonyosodhat pontszámáról.
  • Hitelesítéssel lezárni a jelentkezést.

Még van idő átnézni a leadott jelentkezéseket, és további szakokat megjelölni, hiszen a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje: 2024. február 15.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.




Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.