_DSC0135

Mit sütsz, kis szűcs? Mit és miben sütöttek-főztek eleink?


BTK pince, régészeti raktár, több turnusban: 17:00 - 17:45, 17:45 - 18:30, 19:15 - 20:00, 20:00 - 20:45


A gyakorlati foglalkozás keretén belül az érdeklődők betekintést nyernek az Árpád-kori/középkori konyhák felszerelésébe.

A gyakorlati foglalkozás keretén belül az érdeklődők betekintést nyernek az Árpád-kori/középkori konyhák felszerelésébe. Megtudhatják például, hogy hogyan főztek a cserépbográcsokban, fazekakban, sütőtepsikben, sütőharangokban, lábosokban stb. Az érdeklődők azt is megtudhatják hogyan készül az ősgulyás. Az résztvevők maguk is kézbe vehetik ezeket a tárgyakat.


Előadók:

Dr. Wolf Mária, Törőcsik István


wolf_maria_mDr. Wolf Mária:

SZTE BTK Régészeti Tanszék docense.






Törőcsik István: SZTE BTK Régészeti Tanszék Phd-hallgatója.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.