Schnitzeljagd" avagy germanisztikai akadályverseny

A Német Irodalomtudományi Tanszék programja


PROGRAM: 18:00 – 20:00

HELYSZÍN: BTK, Német Irodalmi Szeminárium 1 tanterem

AJÁNLOTT: iskolások, felnőttek


! REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES – KATTINTS IDE


"Schnitzeljagd" avagy germanisztikai akadályverseny


Az érdeklődők egy kulturális akadályverseny keretében bepillantást nyernek a Német Irodalomtudományi Tanszék oktatási és kutatási profiljába.


Az érdeklődők egy kulturális akadályverseny keretében bepillantást nyernek a Német Irodalomtudományi Tanszék oktatási és kutatási profiljába. A 3-4 fős csapatok 5 állomást járhatnak végig, ahol kiselőadások és a hozzájuk kapcsolódó feladatok keretében megismerhetik a tanszék főbb kutatási területeit, részt vehetnek egy olvasási kísérletben, próbára tehetik német kiejtésüket nyelvtörők segítségével, német fejlesztésű oktatási célú számítógépes játékokkal ismerkedhetnek, megtudhatják, hogy hogy nézett ki egy Németországban tanuló magyar diák egy napja a középkorban, hogy mi a Stammbuch, valamint hogy milyen izgalmas a kortárs német sci-fi. Az állomások teljesítése végén mindneki elnyeri méltó jutalmát. Ende gut, alles gut.


Az előadókról:

Raphael Fendrich, Hárs Endre, Katona Tünde, Szabó Erzsébet, Szabó Judit


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. december 12-én nyílt napot tartunk. Korábbi cikkünkben a részletes programról, a nap során folytatott játékunkról és az igazoláskérésről olvashatsz, itt pedig a nyílt napon tartott miniórákkal és a regisztrációs felülettel érkezünk! Az órákra regisztrálni december 8-ig lehet!