Legyél te is pszicho-mitológus!

A Pszichológiai Intézet, Szociál- és Fejlődéspszichológia Tanszékének programja


PROGRAM: 17:00 – 19:00

HELYSZÍN: Szeged, BTK, Egyetem utca 2.

AJÁNLOTT: iskolások, felnőttek


ELŐADÁSOK ÉS INTERAKTÍV FELADATOK:

Két turnusban: 17:00 – 18:00 és 18:00 – 19:00, Krajkó terem (1. emelet)


! REGISZTÁRCIÓ SZÜKSÉGES (MAX. 40 FŐ/TURNUS)KATTINTS IDE


Legyél te is pszicho-mitológus!


Az ellentétek vonzzák egymást? Az egykék barátságosabbak, mint akinek testvére van? Káros a Facebook használat? Játékos kalandozás a pszichológia tudományában. Leleplezzük a klasszikus pszichológiai tévhieteket. A résztvevők felmérhetik tudásukat, majd a program avatott szakemberi megmutatják, hogy mely ismeretek helyesek és melyek csupán tévhitek.

A program célja, hogy felmérje a hallgatóság pszichológiával kapcsolatos meggyőződéseit, rákérdezzen valós ismeretekre és tévhitekre egy játékos kvíz keretében. Ezt követően a tudományterületek képviselői egy-egy jól ismert tévhitet vesznek nagyító alá, és a tudományos kutatások eredményeinek bemutatásával leleplezik azokat. A program során a résztvevők megismerhetik a pszichológia tudományos módszereit, szemléletét, és az előadások közben megismert tények és kutatások segítik, hogy kritikusabban szemléljék a hangzatos és közismert pszichológiai kijelentéseket, amelyek egy része leegyszerűsített közhely, másik része pedig tudományos alátámasztást nélkülöző tévhit. Várunk minden leendő pszicho-mitológust!


Az előadókról:


Dr. Szabó Éva egyetemi docens

Pszichológus, kutató. Elsősorban szociálpszichológiával és annak iskolai alkalmazásával foglalkozik. Fő kutatási területe a tanári kiégés hátterének jobb megértése és a megelőzés lehetőségeinek feltárása.


Dr. Jámbori Szilvia egyetemi docens

Pszichológus, kutató. Gyakorlati tapasztatalát nevelési tanácsadásban és iskolapszichológusként szerezte. Fő kutatási területe a serdülők jövő-orientációja, jövőképe és a fiatal felnőttkor lehetőségei és problémái.


Dr. Pukánszky Judit egyetemi adjunktus

Tanácsadó szakpszichológus, főként a pszichológiai tanácsadás elméleti és gyakorlati oktatásával foglalkozik, valamint életvezetési tanácsadásokat is tart főleg egyetemi hallgatók számára. Fő kutatási területe a testkép és a közösségi média kapcsolata.


Dr. Jagodics Balázs egyetemi adjunktus

Pszichológus, kutató. Elsősorban iskolapszichológiai és szociálpszichológiai témájú kutatásokkal foglalkozik. Fő témája a diákok iskolai motivációja és kiégése, valamint az iskolai csoportok normáinak feltárását kutatja.


Szél Erzsébet egyetemi tanársegéd

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. Gyakorlati tapasztalatait gyermek- és felnőttterápiák során szerezte, fő kutatási területe a viselkedést meghatározó motivációk megértése.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. december 12-én nyílt napot tartunk. Korábbi cikkünkben a részletes programról, a nap során folytatott játékunkról és az igazoláskérésről olvashatsz, itt pedig a nyílt napon tartott miniórákkal és a regisztrációs felülettel érkezünk! Az órákra regisztrálni december 8-ig lehet!