II. Philippos és feleségei – Többnejűség a makedón udvarban (előadás)

Az Ókortörténeti Tanszék programja

Program: 18:00-18:30

Helyszín: BTK, Egyetem utca 2., Wittman-terem

Ajánlott: kisgyerekek, iskolások, felnőttek


II. Philippos és feleségei – Többnejűség a makedón udvarban


Az előadás röviden bemutatja a makedón uralkodók házassági gyakorlatát, majd részletesen megvizsgálja, hogy II. Philippos (uralk. 359—336) esetében milyen kül- és belpolitikai előnyökkel és hátrányokkal járt a többnejűség, valamint hogy ez a gyakorlat milyen szerepet játszhatott Philippos halálában.


Az előadóról:

Dr. Illés Imre Áron, egyetemi adjunktus


Illés Imre Áron, PhD, az SZTE BTK Ókortörténeti Tanszékének adjunktusa a Szegedi Tudományegyetemen 2007-ben latin és ógörög, 2009-ben történelem szakon szerzett diplomát, doktori disszertációját ugyanitt védte meg 2013-ban az Antikvitás Doktori program keretein belül. Tudományos tevékenységét 2014-ben Hahn István-emlékdíjjal, 2018-ban pedig Révay József-díjjal ismerték el. Szűkebb kutatási területe az ókori római városok közigazgatása, oktatási tevékenysége a görög és római történelem számos aspektusát öleli fel (történelem, vallás, történetírás, hétköznapi élet stb.). Témavezetésével több hallgató is részt vett az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. december 12-én nyílt napot tartunk. Korábbi cikkünkben a részletes programról, a nap során folytatott játékunkról és az igazoláskérésről olvashatsz, itt pedig a nyílt napon tartott miniórákkal és a regisztrációs felülettel érkezünk! Az órákra regisztrálni december 8-ig lehet!