Cikornya, bógni, masni: Régi magyar kéziratok útvesztőjében

A Magyar Irodalmi Tanszék programja


PROGRAM: 18:00 – 19:00

HELYSZÍN: BTK, Egyetem utca 2.,Sik Sándor irodalmi olvasó

AJÁNLOTT: iskolások, felnőttek


A Magyar Irodalmi Tanszék oktatóinak programja, középpontban magyar szerzők kézirataival. Előadásokkal, csoportfeladatokkal, kvízjátékokkal várjuk az érdeklődőket, nem csak magyar szakosoknak!


A Magyar Irodalmi Tanszék oktatói a Kutatók Éjszakája alkalmából rendhagyó bevezetőt tartanak a kéziratok világába. Ahol irodalom van, ott kézirat is van, az irodalomtörténészek munkájához a paleográfia, textológia tudománya is hozzá tartozik, még ha ez sokszor kevesebb figyelmet is kap. Az este folyamán Balassi Bálinttól kézírásától Grecsó Krisztián szövegfájljaiig jutunk el.Cikornya, bógni, masni: Régi magyar kéziratok útvesztőjében


El tudod olvasni Balassi Bálint kézírását? És titkosírását? Milyen nyelven van egy kézirat? Héber, perzsa vagy esetleg kopt? Mit tegyek, ha egy mű több szövegvariánsban maradt fenn? Melyik változat a korábbi? Melyik a jobb? Ezekkel és ehhez hasonló kérdésekkel, szövegolvasási feladatokkal, interaktív csoportjátékkal várják a tanszék régimagyarosai az érdeklődőket. A csoportos kvízjáték nyertes csapata könyvjutalomban részesül.


Az előadók:

Fajt Anita és Latzkovits Miklós:


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. december 12-én nyílt napot tartunk. Korábbi cikkünkben a részletes programról, a nap során folytatott játékunkról és az igazoláskérésről olvashatsz, itt pedig a nyílt napon tartott miniórákkal és a regisztrációs felülettel érkezünk! Az órákra regisztrálni december 8-ig lehet!