Beszélj, és megmondom, ki vagy!

A Francia Tanszék programja


PROGRAM: 20:20 - 20:55

HELYSZÍN: BTK, EGYETEM UTCA 2., Zolnai Béla terem

AJÁNLOTT: iskolások, felnőttek


Beszélj, és megmondom, ki vagy!


Játékos előadás az emberi beszédről, amely során bemutatásra kerül, hogy mennyi információt tudhatunk meg a másikról a hangja alapján.


Mi az a fonostilisztika és miért van rá szükségünk? Sokszor alábecsüljük, milyen ereje lehet egy hangnak. Amikor beszélünk, nem csak azt az információt osztjuk meg a beszélgető partnerünkkel, amelyet szavakkal kimondunk, ugyanis a hangunk sok más, tudatos vagy nem tudatos sajátosságot feltár rólunk. Az interaktív előadás során megismerkedhetünk az ezt kutató terület alapjaival és néhány eszközével, amelyeket a résztvevőknek lehetőségük lesz kipróbálni is.


Az előadóról:

Kónya Petra MA-hallgató

2022-ben végeztem Francia nyelv, irodalom és kultúra mesterszakon, jelenleg a két féléves franciatanári mesterszakon vagyok egyetemi hallgató. Érdeklődési területem a nyelvészet, azon belül is a fonostilisztika.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. december 12-én nyílt napot tartunk. Korábbi cikkünkben a részletes programról, a nap során folytatott játékunkról és az igazoláskérésről olvashatsz, itt pedig a nyílt napon tartott miniórákkal és a regisztrációs felülettel érkezünk! Az órákra regisztrálni december 8-ig lehet!