Apep, a napisten legfőbb ellensége az egyiptomi mitológiában

Az Ókortörténeti Tanszék programja

Program: 17:00 - 17:30

Helyszín: BTK, Egyetem utca 2., , Wittman-terem, 3. emeleti folyosó

Ajánlott: kisgyerekek, iskolások, felnőttekApep, a napisten legfőbb ellensége az egyiptomi mitológiában


Apep (görög eredetű elnevezéssel: Apóphisz) hatalmas kígyó formájában támadta meg a napistent éjszakai utazása során. Az előadás bemutatja azokat a változatos történeteket, melyeket az ókori egyiptomiak meséltek arról, hogyan tudott a napisten felülkerekedni ősellenségén minden egyes éjszaka.


Az előadóról:

dr. Priskin Gyula, egyetemi adjunktus


Priskin Gyula, PhD, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Ókortörténeti Tanszékén dolgozik tanársegédként. Fő kutatási területe az ókori egyiptomi asztrális mítoszok, és azon belül is a hold szerepe az egyiptomi gondolkodásban. Kutatási eredményeit számos hazai és nemzetközi konferencián ismertette, és rendszeresen jelennek meg publikációi nemzetközi tudományos folyóiratokban, illetve konferenciakötetekben. Szintén részt vesz a magyar ásatásokban a thébai nyugati parton.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. december 12-én nyílt napot tartunk. Korábbi cikkünkben a részletes programról, a nap során folytatott játékunkról és az igazoláskérésről olvashatsz, itt pedig a nyílt napon tartott miniórákkal és a regisztrációs felülettel érkezünk! Az órákra regisztrálni december 8-ig lehet!