A 17. századi Kanada francia útleírók nézőpontjából

A Francia Tanszék programja


PROGRAM: 17:50 - 18:15

HELYSZÍN: BTK, EGYETEM UTCA 2., Zolnai Béla terem

AJÁNLOTT: iskolások, felnőttek


A 17. századi Kanada francia útleírók nézőpontjából


Az előadásban a közönség képet kaphat az első francia gyarmatbirodalom kialakulásáról és Kanada 17.századi történetéről francia útleírók beszámolóin keresztül.


Az előadás a 17. századi francia gyarmatbirodalom, valamint Kanada kialakulásának történetébe enged bepillantani francia jezsuita szerzetesek útleíró munkáin keresztül. Az előadásban arra keresünk választ, hogy mekkora volt a francia gyarmatbirodalom területe más gyarmati nagyhatalmak területeihez képest, különös figyelmet szenteve Québec-nek. Megtudhatjuk továbbá, milyen viszonyt ápoltak a gyarmatosítók az őslakosokkal, s hogy az őslakosok hogyan fogadták az európaiak térítési szándékát.


Az előadóról:

Szabó-Gajmer Bernadett doktorandusz

I. éves PhD-hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Irodalomtudományi Doktori Iskola Francia nyelvű irodalmak és kultúrák programjában. Fő kutatási területem a 16-18. századi francia nyelvű útleírások vizsgálata irodalom- és történettudományi szempontokból, illetve az útleírások és a kora újkori francia gyarmatosítás közötti kapcsolatok vizsgálata.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. december 12-én nyílt napot tartunk. Korábbi cikkünkben a részletes programról, a nap során folytatott játékunkról és az igazoláskérésről olvashatsz, itt pedig a nyílt napon tartott miniórákkal és a regisztrációs felülettel érkezünk! Az órákra regisztrálni december 8-ig lehet!