borito

Közel négyszázan látogattak el a szegedi bölcsészkar decemberi nyílt napjára – 2023 januárjában újra megnyitja kapuit az intézmény

Az előzetes regisztráció és a helyszínen tapasztaltak alapján körülbelül négyszáz érdeklődő fordult meg az Egyetem utcai főépületben december 12-én, az SZTE BTK nyílt napján. A vizsgaidőszak első napján szakos kiállítással, felvételi tájékoztatóval, miniórákkal, nyereményjátékkal és épülettúrával készültek a szervezők. A nyílt nap célja az volt, hogy az érdeklődő, főleg középiskolás diákok, első kézből kaphassanak tájékoztatást a karon folyó képzésekről, valamint hogy a miniórákon keresztül megtapasztalhassák a valódi egyetemista létet. Az SZTE BTK 2023. január 28-án ismét nyílt napot tart azoknak, akik a decemberi programon nem tudtak részt venni.

A belépéskor az aulában gyülekező tömeg is arra utalt, hogy sokan érkeztek a bölcsészkar nyílt napjára, de a 10 órától kezdődő köszöntőn és felvételi tájékoztatón már egyértelművé vált a nagy érdeklődés: bár sokan még a folyosókon sétáltak, időközben a kar legnagyobb előadóterme, az Auditorium Maximum is megtelt. Az eseményen a dékáni vezetés és a Tanulmányi Osztály vezetője is részt vett - a tájékoztatót Dr. habil. Kasik László oktatási dékánhelyettes tartotta meg, aki többek között az új felvételi eljárásról is szót ejtett.


tájékoztató


A folyosón a felvételi eljárás változásairól a Tanulmányi Osztály munkatársai igyekeztek tájékoztatást adni azoknak, akik meglátogatták pultjukat – itt a pontszámításban is segítséget kaptak a diákok. A BTK Hallgatói Önkormányzatának tagjai emellett a kollégiumokról, ösztöndíjakról, hallgatói életről beszéltek a hozzájuk fordulóknak. A szakos standoknál jelenlegi oktatókkal és hallgatókkal tudtak beszélgetni a résztvevők, és néhány helyen kisebb nyereményekkel is gazdagodhattak a szakok által szervezett játékokon.


minióra


A nyílt nap legnagyobb újdonsága a miniórák voltak. A BTK 18 alapszakja több mint hatvan miniórával várta a diákokat. A 20 perces kurzusok során a jelenlévők előadásokat hallgathattak a francia kultúrától kezdve az orosz rapen át egészen Dzsingisz kánig mindenről, amely a karon található képzésekhez kapcsolódik. Az órák célja az volt, hogy a diákok (ha csak kicsiben is, de) beleláthassanak abba, hogy kitől, hogyan és mit tanulhatnak majd a következő években és hogy valóban illik-e hozzájuk az adott szak. Nem utolsó sorban pedig a miniórák azoknak is iránymutatást adhattak, akik még nem döntöttek arról, hogy melyik képzést is válasszák.


sorsolás


Azok, akik legalább három miniórán részt vettek, a megérkezésükkor kapott útleveleiket egy ládába dobták, majd a nap végén egy sorsoláson vehettek részt. Itt a hat szerencsés nyertes BTK-s ajándékcsomagokat vehetett át a Hallgatói Önkormányzat képviselőitől.


A nyílt nap egy épülettúrával zárult. Az Auditorium Maximum történetének megismerése után a túrán részt vevők megtekinthették a Tanulmányi Osztályt, amelyet néhányszor biztosan meg kell látogatniuk majd egyetemi éveik alatt, később a HÖK irodáját és tevékenységét is jobban megismerték. A földszinten ezután Dr. Mód László tartott tárlatvezetést a Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék folyosógalériáján, végül a program a TV- és rádióstúdió megtekintése után a Café Radnótiban fejeződött be.


Az SZTE BTK 2023. január 28-án, szombaton, ismét nyílt napot tart!

A részletek január elején elérhetők lesznek a kar honlapján!


Fotók: Almáshegyi Szabina

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)