Digitális Témahét – 2018


 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési témahétként 2018. április 9-13. között harmadik alkalommal hirdeti meg a Digitális Témahetet (DTH).

A programot a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ koordinálja.

 

Miről szól a Digitális Témahét?

A Digitális Témahét kiemelt célja a digitális kompetencia fejlesztése és a kerettantervi fejlesztési célok megvalósítása az infokommunikációs technológia hatékony alkalmazásával, valamint a digitális pedagógia elterjesztése, alkalmazásának mélyítése annak érdekében, hogy a pedagógiai eszközök, alkalmazott módszerek köre bővüljön, ennek nyomán a digitális kompetenciát alkotó készségek, képességek fejlesztése az informatika tantárgyon túl is megvalósuljon.

További cél, hogy a későbbiekben a DTH módszertana a kerettantervi változásoknak köszönhetően általánossá váljon.

 

Mit kínál a Digitális Témahét a felsőoktatás számára?

Mindenki számára hozzáférhető a DTH Tudásbázisa, amely folyamatosan bővül: mintaprojekt leírások (a köznevelés minden évfolyamára), számtalan módszertani segédlet, óravázlatok, alkalmazás-ajánlások (Tudásbázis a honlapon).

A tanárok szakmai felkészülését webináriumok segítik, amelyek február-márciusi programját hamarosan közzétesszük. A jelen tanév első félévében megtartott webináriumok (webes szakmai előadások) tanárfelkészítő felvételei elérhetők a Digitális Témahét YouTube csatornáján: https://www.youtube.com/channel/UCahf7OoqZpydB5-w1smiIRQ.

Inspirációt jelent a Digitális Témahét körül épülő tanárközösség, ennek elsődleges kommunikációs csatornája a Digitális Témahét Tanári Fórum elnevezésű Facebook csoport.

 

További információk a Digitális Témahét www.digitalistemahet.hu honlapján találhatók, ahol a friss hírekről folyamatos tájékoztatást adunk.

A gyakran ismételt kérdésekre itt gyűjtöttük össze a válaszokat.

 

Hogyan csatlakozhatnak?

Kapcsolódjanak be a közös szakmai gondolkodásba! Ennek két formáját kínáljuk Önöknek:

 

  1. Kérjük, hogy a pedagógusképző intézményekben ösztönözzék hallgatóikat digitális pedagógiai projekt tervezésére! Ebben a tanévben is értékes jutalmakat nyerhetnek a pályázaton induló pedagógushallgatók – erről további információ a http://digitalistemahet.hu/palyazat felületen található.

 

  1. A Témahét kiemelten fontos elemét jelentik az önkéntes partnereink által kínált programok, ezek között találunk internetbiztonságról, programozásról, robot és más technológiai újdonságokról szóló bemutatókat, foglalkozásokat, ajánlott IT céglátogatásokat, online virtuális bemutatókat. Ez a folyamatosan bővülő lista a Programok menüpontban található. Amennyiben programot tudnak felkínálni, abban az esetben Partnerként regisztráljanak a DTH honlapján! Partnerregisztráció itt tehető meg. Regisztrációt követően az oldalra bejelentkezve lehetőség van programot ajánlani, mely megjelenik a Digitális Témahét Programok menüjében, ahol ezeket megtalálhatják az érdeklődő intézmények.

 

Éljenek a lehetőséggel, legyenek részesei Önök is a digitális pedagógia izgalmas kihívásának!


Dr. Maruzsa Zoltán levele, tájékoztatója a Témahétről (PDF-ben letölthető)

Friss Hírek

Friss Hírek RSS
Friss hírek
2021. április 15.
2021. április 07.
2021. február 05.