DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program felhívás a 2023-2024-es évre


A DAAD és a Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívást tesz közzé a 2023-2024-es évre, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére.


A program célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között, amelyek egy konkrét tudományos kutatási terven dolgoznak. A program a mobilitást támogatja. Részvételre jogosultak a magyar felsőoktatási intézmények, illetve felsőoktatási intézményen kívüli kutatóintézetek oktatói, tudományos kutatói és posztdoktorai, akik tudományos beosztásban munkaviszonnyal rendelkeznek, valamint alap-, és mesterképzésben tanuló hallgatók, diplomások, doktoranduszok és posztdoktori képzésben résztvevők. A program minden tudományterület számára nyitott.


A német fél párhuzamosan teszi közzé a hasonló tartalmú felhívását. A német partnereknek a DAAD-hoz, a magyar pályázóknak a Tempus Közalapítványhoz kell benyújtaniuk egyidejűleg a pályázataikat.


Pályázat beadási határideje: 2022. június 30.


A projektpályázatot a https://scholarship.hu oldalon kell online benyújtani. Pályázat benyújtása regisztrációt követően lehetséges.

Pályázati felhívás és online útmutató elérhető itt: https://tka.hu/palyazatok/11402/palyazati-dokumentumok


További információ a daad@tpf.hu e-mail címen kérhető.


 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.