Szolnoki élményeink

2014. november 14-én tanszékünk tanárai és diákjai Szolnokra utaztak, hogy a Damjanich János Múzeummal közösen szervezett konferencián részt vehessenek. Hogyan is zajlott a program, és milyen tapasztalatokkal tértünk haza? A cikkben erről olvashat.


Kedves Érdeklődő!



2014. november 14-én tanszékünk tanárai és diákjai Szolnokra utaztak, hogy a Damjanich János Múzeummal közösen szervezett konferencián részt vehessenek. Hogyan is zajlott a program, és milyen tapasztalatokkal tértünk haza? Válaszként íme néhány élménybeszámoló:



„Három végzett és egy végzős szegedi vallástudomány szakos hallgatója van a szolnoki múzeumnak. Ez adta az ötletet, hogy a múzeum és a tanszék közös tudományos konferenciát szervezzen, előadva az aktuális kutatási témákat és lehetőséget nyitva a további közös tervezéshez. A konferenciát összekötöttük a nappalis és levelező konzultációval, s a hallgatók elfogadták a meghívást erre a szolnoki eszmecserére.

A tudományos program mellett nagyszerű vendéglátásban is lehetett részünk. A program folytatódik, 2015-ben rajtunk a sor.

(Dr. Máté-Tóth András, tanszékvezető)


Röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy nagyszerű volt, a szolnokiak kitettek magukért a konferencia színvonalát és az azt követő vacsorát illetően. Sok sok érdekes témába kaphattunk betekintést, sok szegedi és szolnoki előadótól. Volt szó régészetről, buddhizmusról, nem-tudásról, társadalmi hálózatokról, újpogány kultuszokról, temetkezési szokásokról és még sorolhatnám. Szerintem nagyszerű csapatot alkottunk, mindenki jól érezte magát. És még a szolnoki ischlert is megkóstolhattuk! :)

(Forrai Klementina, mesterszakos hallgató)







Ezúton is köszönet az előadóknak és a szervezőknek a színvonalas programért és vendéglátásért!




Vallastudomanyi_tanszek_logo_szoveg