Lengyel Ádám PhD-hallgató kötetbemutatója

2019 januárjában jelent meg a Documenta Historica legfrissebb, immár 101. száma. Az SZTE BTK Történész Diákkör kiadványában ezúttal az SZTE Történelemtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatójának a tanulmánya kapott helyet. Lengyel Ádám A „fekete tengeri” csata. Források az 1993. október 34-i mogadishui csata hadtörténetéhez című dolgozatában egy
közelmúltban, alig 26 éve történt hadi eseményt vesz górcső alá. A munka jelentős részét, mintegy 85 oldalát teszi ki a témához tartozó angol nyelvű források magyar fordításban való közzététele, amely értékes dokumentumok eredetije a Maneuver Center of Excellence Libraries Donovan Research Library (US Army, Fort Benning) digitális kollekciójából származnak.

Lengyel Ádám, valamint a sorozat 100. számát jegyző Csík Ádám köteteinek bemutatójára 2019. február 25-én 18:00 órai kezdettel kerül sor a Grand Caféban. A beszélgetést Dr. Ferwagner Péter Ákos, a Documenta Historica sorozatszerkesztője és az SZTE BTK Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszékének adjunktusa vezeti.

Az eseményről további információk érhetők el az alábbi oldalon:
https://www.facebook.com/events/251345809128498/