kiemelt

Egyetemi sportnap: mozgás és buli

Idén is rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen sportnapokat. A mindenki számára nyitott rendezvénysorozaton kulturális és sportesemények, kari napok és ismeretterjesztő előadások várják az érdeklődőket.

 

Foci minden mennyiségben, tenisz, asztalitenisz, csocsó, golf, íjászat és felsorolni is hosszú lenne, hogy mennyi program közül választhatnak az SZTE polgárai az immár hagyományos egyetemi sportnapokon. A közel egy hónapon át tartó rendezvénysorozat helyszíne: a SZTE Sportközpontja, a Hattyas soron.

Az egyetemi sportnapok sora április 17-én kezdődik, mégpedig egy COKEBALL játékkal, azaz kidobós bajnoksággal.

Április 18-án
megkezdődnek az egyetem különböző karjainak sportnapjai. Az ÁJTK és a GTK közösen nyitja meg az ez évi kari napokat. Majd következik a JGYPK, a BTK és a TTIK sportnapja – a programok reggel 8 órakor kezdődnek.

Április 27-én
Boccia rendezvényt (parasport) tartanak a Hattyas soron a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete segítségével.

Április 28-án
Nyitott sportpálya akcióval várja a Sportközpont az érdeklődőket. A résztvevők kipróbálhatják a sport többféle irányzatát is: lesz falmászás, frizbi, asztalitenisz, kispályás foci, streetball, tenisz és kerékpáros póló is. A nyújtani és lazítani vágyók bekapcsolódhatnak a jóga, illetve a pilates edzésekbe, melyeket népszerű fitneszedzők vezényelnek le.

A május nagyszerű sportrendezvénnyel indul. Május 4-én a SZTE EHÖK és a Dél-alföldi Ifjúsági Életmód és Szabadidő Alapítvány rendezésében a VIII. Egyetemi Egészség- és Sportnapra várják a hallgatókat. A rendezvény célja, hogy a 18-28 éves korosztály, elsődlegesen a felsőoktatásban tanuló diákok egészségmagatartását fejlesszék, megmutassák számukra az egészséges életmód módszereit, amit a program résztvevői gyakorlati és elméleti szinten is bemutatnak. A Hattyas sori Sportközpontban különböző méréseken vehetnek részt a fiatalok, gyakorlati bemutatókon találkozhatnak például a magas vérnyomás, az emésztőrendszert érintő problémákkal, de a terhességet érintő kérdésekkel is. Eközben játékos feladatok alapján ismerkedhetnek meg az egészséges életmóddal, a reformkonyhával, táplálkozási, kozmetikai és biotermékekkel is. Az egészségnap társrendezvényeként a szomszédságban, a Topolya sori sportcsarnokban szervezik meg a hosszú évek hagyományára visszatekintő Trapp-Napot, egy vidám, sportos vetélkedőt, színes programokkal. A jó hangulatú napot este fergeteges bulival zárják a hallgatók. Az Egészségnap és Trapp-Nap után, május 12-én és 13-án a Hattyas sori Sportközpontban rendezik meg a Kerékpáros Póló EB selejtezőjét.

SZTEpress

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)