Portugál minor képzés

Üdvözlünk a Szegedi Tudományegyetem portugálos minoros képzésén!

 

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara nagy örömmel hirdeti meg hallgatói számára a portugál nyelv, a világ egyik leggyakrabban beszélt nyelvének minoros képzését.

A portugálos minoros képzés hat félévet ölel fel és a nyelv elsajátításán kívül (portugál és brazil) történelmi, kulturális és irodalmi tanegységeket tartalmaz. A hallgatóknak a képzés során lehetőségük nyílik arra, hogy az Erasmus program keretében egy vagy két félévet Portugáliában tanuljanak. Aki csupán a nyelvet szeretné elsajátítani, annak általánosan művelő tárgyként ez a lehetőség is rendelkezésére áll.

És hogy miért érdemes portugálul tanulni?

A portugál jelenleg nyolc ország hivatalos nyelve: Portugália, Brazília, Angola, Mozambik, Bissau-Guinea, a Zöld-foki szigetek, São Tomé és Príncipe, illetve Kelet-Timor. Ennek következtében több mint 200 millióan beszélik anyanyelvként, ami egy lenyűgöző kulturális változatosságot hoz létre. Ezen túlmenően a portugál nyelv néhány ország, úgy mint Brazília és Angola gyors gazdasági fejlődése következtében is egyre fontosabbá válik. Ebből kifolyólag a portugál nyelv magas szintű ismeretével végezhető munkalehetőségek is igencsak változatosak.

A Szegedi Tudományegyetem portugálos minor képzését jelenleg két oktató biztosítja, akik oktatói tevékenységükön túlmenően a portugál nyelv és kultúra előmozdítását célzó különféle tevékenységeknek is részesei.

Andorka Eszter – portugál nyelvtanár (aeszti@hotmail.com)

João Miguel Henriques – portugál lektor (jmlhenriques@gmail.com)


 

Csatlakozz hozzánk és tanulj Te is portugálul, egy olyan nyelvet, amely megváltoztathatja az életed!


A portugál nyelv napja/Dia da Lusofonia 2011

PortnyelvnapjaPortnyelvnapja1Portnyelvnapja2

Portugál Csempe: Workshop és Konferencia 2012/ Portugál Csempe: Workshop és Konferencia 2012

workshop2012csempe1workshop2012csempe2workshop2012csempe3

Brazil Nap 2012 / Dia do Brasil 2012

Brazilnap1Brazilnap2Brazilnap3Brazilnap4

Fordítás Balatonfüreden 2012 / Oficina de tradução em Balatonfüred 2012

Fured1Fured2Fured3

Eduardo Jorge költő Szegeden 2012 / O poeta Eduardo Jorge em Szeged 2012

Jorge1Jorge2