rovidites

Tudunk-e olvasni?


2-es szeminárium (földszint), 18:40 – 19:00


A mai fiatalság számára teljesen természetesek az olyan rövidítések, mint a "LOL", a "sztem" vagy a "h". De aki azt hiszi, hogy ma kezdődött az ilyesmi, az bizony nagyot téved.

Az idősebb nemzedék manapság nehezen tudja értelmezni a chat és az SMS fiatalok számára teljesen természetes nyelvezetét, rövidítéseit. A jelenség azonban nem új keletű: a régebbi koroknak is megvolt a saját rövidítésrendszerük. Az előadás ezekből villant fel néhányat.


Előadó:

Lázár István


lazaristvanA Klasszika-filológia és Neolatin Tanszék habilitált docense vagyok.

Szakterületem a neolatin irodalom, különösen Petrarca életműve, továbbá a Mátyás-kori humanizmus (Bonfini), valamint a XVI. sz. második felének magyarországi hitvitázó irodalma.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.