mese

Történetek hangjai


BTK Kari konferenciaterem, 20:30-21:00


Akusztikus utazás a mesék birodalmába

Papp Melinda PhD-kutatómunkáját a Nyelvtudományi Doktori Iskolában végzi. Boldizsár Ildikó tanítványaként rendszeresen tart meseterápiás foglalkozásokat felnőtteknek és gyermekeknek. A Kutatók Éjszakáján témavezetőjével abba engednek betekintést, hogy mi teszi lehetővé, hogy a történetek életünk fontos részeivé és iránymutatóivá váljanak. Közös mesés utazásunkra felnőtteket és gyermekeket egyaránt szeretettel várunk!


Előadók:

Papp Melinda, Dr. Ivaskó Lívia


pappmelinda_portre_Tortenetek_hangjai

Papp Melinda a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Nyelvtudományi Doktori Iskolájában végzi doktori tanulmányait. Kutatásainak fókuszában a verbális történetmondás osztenzív stimulusainak vizsgálata áll. Eredményeiről számos hazai és 3 nemzetközi konferencián számolt be, posztgraduális tanulmányai során több kutatási projektben is részt vett, a Szegedi Tudományegyetem Fejlődéses és Neuropragmatikai Kutatócsoportjának a tagja. A PhD-képzés mellett Boldizsár Ildikó tanítványaként rendszeresen tart különböző tematikájú meseterápiás foglalkozásokat felnőtteknek és gyermekeknek.


 

ivaskoIvaskó Lívia elsősorban kognitív szemléletű kísérletes nyelvészettel foglalkozik, főként neurolingvisztikai és neuropragmatikai kérdésekre fókuszálva. Mind az emberi nyelvhasználat elsajátításának vizsgálatakor, mind pedig a szerzett zavarokból kialakuló nyelvi, nyelvhasználati deficitek megismerésekor törekszik a kapott eredmények terápiás vonatkozásainak megtalálására. A pragmatika elméleti kérdései szempontjából az ép és nem ép nyelvhasználatúak sikertelen kommunikációjának okai mellett a nyelvi jelek intencionális és nem szándékolt használatának jellegzetességei is érdeklik.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.