_DSC0135

Mit sütsz, kis szűcs? Mit és miben sütöttek-főztek eleink?


BTK pince, régészeti raktár, több turnusban: 17:00 - 17:45, 17:45 - 18:30, 19:15 - 20:00, 20:00 - 20:45


A gyakorlati foglalkozás keretén belül az érdeklődők betekintést nyernek az Árpád-kori/középkori konyhák felszerelésébe.

A gyakorlati foglalkozás keretén belül az érdeklődők betekintést nyernek az Árpád-kori/középkori konyhák felszerelésébe. Megtudhatják például, hogy hogyan főztek a cserépbográcsokban, fazekakban, sütőtepsikben, sütőharangokban, lábosokban stb. Az érdeklődők azt is megtudhatják hogyan készül az ősgulyás. Az résztvevők maguk is kézbe vehetik ezeket a tárgyakat.


Előadók:

Dr. Wolf Mária, Törőcsik István


wolf_maria_mDr. Wolf Mária:

SZTE BTK Régészeti Tanszék docense.






Törőcsik István: SZTE BTK Régészeti Tanszék Phd-hallgatója.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.