_DSC011111

Milyen szerszámokat használtak az őskori emberek?


BTK pince, mosóhelyiség, több turnusban: 17:00 - 17:45, 17:45 - 18:30, 19:15 - 20:00, 20:00 - 20:45


A gyakorlati foglalkozás keretén belül az őskor körülbelül 30 000 éves időszakának használati eszközeit, szerszámait, fegyvereit mutatjuk be.

A gyakorlati foglalkozás keretén belül az őskor körülbelül 30 000 éves időszakának használati eszközeit, szerszámait, fegyvereit mutatjuk be. A tanszéki gyűjteményünk anyagán alapuló bemutató betekintést ad abba, hogy az őskőkorban, újkőkorban, rézkorban, bronzkorban és vaskorban élt emberek milyen eszközöket, szerszámokat, fegyvereket használtak a mindennapi életben, és hogyan készítették ezeket. Az érdeklődők maguk is kézbe vehetik ezeket a régészeti leleteket.


Előadók:

Dr. Kulcsár Valéria, Mellár Balázs, Osváth Zsófia


kulcsarDr. Kulcsár Valéria:

SZTE BTK Régészeti Tanszék docense.


Mellár Balázs: SZTE BTK Régészeti Tanszék PhD-hallgatója.

Osváth Zsófia: SZTE BTK Régészeti Tanszék PhD-hallgatója.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.