Tudd meg, hogy mit tudsz!

A Neveléstudományi Intézet programja

PROGRAM: 18:00 – 21:00

HELYSZÍN: Szent-Györgyi Albert Agóra, Kamaraterem

AJÁNLOTT: kisgyerekek, iskolások, felnőttek


Tudd meg, hogy mit tudsz!


Kíváncsi vagy, milyen gyorsan tanulsz? Milyen ügyesen gondolkodsz? Gyere el, és az eDia játékos számítógépes feladatai segítségével mérd össze tudásod és képességeidet osztálytársaiddal vagy szüleiddel!


Ismerd meg a jövő tesztjeit! Kíváncsi vagy, milyen gyorsan tanulsz? Milyen hatékonyan olvasol? Mennyire ismered a természettudományokat? Milyen ügyesen gondolkodsz? Mennyire vagy kreatív? Gyere el, és az eDia játékos számítógépes feladatai segítségével mérd össze tudásod és képességeidet osztálytársaiddal, vagy hozd el szüleidet egy fergeteges gyerek-szülő vetélkedőre! Saját magad is összeállíthatsz teszteket, amiket szintén megoldathatsz családtagjaiddal, barátaiddal, vagy tesztelheted vele saját magad! Találkozzunk a Kutatók Éjszakáján!

A programot a Szegedi Tudományegyetem BTK Neveléstudományi Intézete az MTA-SZTE Digitális Tanulási Technológiák Kutatócsoporttal együttműködve valósítja meg.


Az előadók:

Csapó Benő és Molnár Gyöngyvér


Prof. Dr. Csapó Benő, egyetemi tanár, az általa alapított Oktatáselméleti Kutatócsoport vezetője. Fő kutatási területei a kognitív fejlődés, az ismeretek közvetítésének és a képességek fejlesztésének integrálása, a tudás szerveződése, pedagógiai értékelés és technológia alapú tesztelés.

Honlap: http://www.staff.u-szeged.hu/~csapo/indexh.htm


Prof. Dr. Molnár Gyöngyvér, egyetemi tanár, az SZTE Neveléstudományi Intézet vezetője, az eDia rendszer fejlesztésének szakmai vezetője, az MTA-SZTE Digitális Tanulási Technológiák Kutatócsoport vezetője.

Fő kutatási területei az új információs és kommunikációs technológiák az oktatásban, technológiaalapú tesztelés és számítógépes-játék alapú fejlesztés, gondolkodási képességek fejlődése és fejlesztése.

Honlap: http://www.staff.u-szeged.hu/~gymolnar/index.html


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.