Tanulni öröm!

A Neveléstudományi Intézet programja

PROGRAM: 18:00 – 21:00

HELYSZÍN: Szent-Györgyi Albert Agóra, Kamaraterem

AJÁNLOTT: kisgyerekek, iskolások, felnőttek


Tanulni öröm!


Gyere el, és próbáld ki számítógépes feladatsorainkat, fejlesztő játékainkat! Ovisokat, iskolásokat és a szüleiket is szeretettel várjuk, hogy együtt élhessük át a tanulás örömét.

Szeretnéd megtudni, hogy vajon készen állsz-e már az iskolkezdésre? Szeretnél jobban olvasni, ügyesebben gondolkodni? Ha igen, akkor nálunk a helyed! Gyere el, és próbáld ki számítógépes feladatsorainkat, fejlesztő játékainkat! Ovisokat, iskolásokat és a szüleiket is szeretettel várjuk, hogy együtt élhessük át a tanulás örömét. Találkozzunk a Kutatók Éjszakáján! A programot a Szegedi Tudományegyetem BTK Neveléstudományi Intézete az MTA-SZTE Digitális Tanulási Technológiák Kutatócsoporttal együttműködve valósítja meg.


Az előadókról

Molnár Gyöngyvér, Kiss Renáta és Pásztor Attila


Prof. Dr. Molnár Gyöngyvér, egyetemi tanár, az SZTE Neveléstudományi Intézet vezetője, az eDia rendszer fejlesztésének szakmai vezetője, az MTA-SZTE Digitális Tanulási Technológiák Kutatócsoport vezetője.

Fő kutatási területei az új információs és kommunikációs technológiák az oktatásban, technológiaalapú tesztelés és számítógépes-játék alapú fejlesztés, gondolkodási képességek fejlődése és fejlesztése.

Honlap: http://www.staff.u-szeged.hu/~gymolnar/index.html


Dr. Kiss Renáta, az SZTE Oktatáselmélet Tanszék adjunktusa, az MTA-SZTE Digitális Tanulási Technológiák Kutatócsoport kutatója. Fő kutatási területei az olvasási előkészségek vizsgálata az óvodában és az óvoda-iskola átmenetben, az iskolakészültség komponenseinek technológiaalapú mérése és fejlesztése.


Dr. Pásztor Attila, az SZTE Oktatáselmélet Tanszék adjunktusa, az MTA-SZTE Digitális Tanulási Technológiák Kutatócsoport kutatója. Fő kutatási területei a gondolkodási képességek mérése és fejlesztése, számítógép-alapú mérés-értékelés és játékos tanulás.

Honlap: www.edu.u-szeged.hu/phd/people/apasztor/


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.