Schnitzeljagd" avagy germanisztikai akadályverseny

A Német Irodalomtudományi Tanszék programja


PROGRAM: 18:00 – 20:00

HELYSZÍN: BTK, Német Irodalmi Szeminárium 1 tanterem

AJÁNLOTT: iskolások, felnőttek


! REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES – KATTINTS IDE


"Schnitzeljagd" avagy germanisztikai akadályverseny


Az érdeklődők egy kulturális akadályverseny keretében bepillantást nyernek a Német Irodalomtudományi Tanszék oktatási és kutatási profiljába.


Az érdeklődők egy kulturális akadályverseny keretében bepillantást nyernek a Német Irodalomtudományi Tanszék oktatási és kutatási profiljába. A 3-4 fős csapatok 5 állomást járhatnak végig, ahol kiselőadások és a hozzájuk kapcsolódó feladatok keretében megismerhetik a tanszék főbb kutatási területeit, részt vehetnek egy olvasási kísérletben, próbára tehetik német kiejtésüket nyelvtörők segítségével, német fejlesztésű oktatási célú számítógépes játékokkal ismerkedhetnek, megtudhatják, hogy hogy nézett ki egy Németországban tanuló magyar diák egy napja a középkorban, hogy mi a Stammbuch, valamint hogy milyen izgalmas a kortárs német sci-fi. Az állomások teljesítése végén mindneki elnyeri méltó jutalmát. Ende gut, alles gut.


Az előadókról:

Raphael Fendrich, Hárs Endre, Katona Tünde, Szabó Erzsébet, Szabó Judit


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.