Ókori bankárok nyomában: virtuális szabadulószoba

Az Ókortörténeti Tanszék programja

Program: 17:00-20:00

Helyszín: BTK, Egyetem utca 2., Kristó - terem

Ajánlott: kisgyerekek, iskolások, felnőttek


Ókori bankárok nyomában: virtuális szabadulószoba


Régészek egy csoportja új leleteket talált egy eddigi ismeretlen ókori bankházról. A romok között felfedeztek egy első századi, hétkulcsos széfet is, de a kulcsok hiányában csupán találgatni tudnak, mi is lehet benne. Gyere el és segíts megfejteni a rejtélyt! Gyűjts össze minél több információt az ásatáson ahhoz, hogy megtaláld a kulcsokat és a világon elsőként felfedhesd, mi rejtőzik a széfben! Ásatás helyszíne: Szeged, Egyetem utca 2, Magyar Történeti Szeminárium terem. A virtuális szabadulószoba teljesítéséhez szükséges információkat megtalálod a helyszínen. Jöhetsz egyedül is, de akár többen is megpróbálhatjátok megfejteni a rejtélyt! Ha sikeresen teljesítitek a játékot, nyereményben részesültök.


Az előadóról:

Gombos Brigitta, PhD-hallgató


Gombos Brigitta a SZTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola Antikvitás programjának hallgatója. Diplomáját történelem-magyar tanárszakon szerezte a SZTE BTK-n, a doktori program mellett tanárként dolgozik Szegeden. Kutatási és PhD-témája: Római Birodalom gazdaságtörténete. Érdeklődési területe: bankárok római gazdaságban betöltött szerepe, centrum és periféria helyzete az 1-2 században. Emellett részt vesz egy, a közoktatásban is alkalmazható applikáció fejlesztésében, mely az ókor tárgykörének tanulását segíti, népszerűsíti.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.