Az ókor csodálatos világa

Az Ókortörténeti Tanszék programja

Program: 16:00-20:00

Helyszín: BTK, Egyetem utca 2., Wittman-terem

Ajánlott: kisgyerekek, iskolások, felnőttek


Az ókor csodálatos világa


Az Ókortörténeti Tanszék oktatói és PhD-hallgatói érdekes előadásokkal és színes játékokkal várják az érdeklődőket!


Az Ókortörténeti Tanszék oktatói és PhD-hallgatói érdekes előadásokkal várják a Kristó Gyula teremben az ókor csodálatos világa iránt érdeklődőket. Az előadások előtt és után az Egyetem utca 2-ben a 3. emeleti folyosón lehetőség nyílik ókori tematikájú kvízzel, kifestőkkel, múmia-készítővel és puzzle-játékkal játszani. A Wittmann-teremben pedig az Ókori bankárok nyomában címmel virtuális szabadulószoba vár mindenkit!


A program felelőse:

dr. Draskóczyné dr. Székely Melinda tanszékvezető egyetemi docens


Draskóczyné Székely Melinda, PhD, az SZTE BTK Ókortörténeti Tanszékének tanszékvezető docense, az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem történelem és latin szakán szerzett diplomát, doktori disszertációját 2006-ban védte meg. Oktatási tevékenységét a hallgatók háromszor ismerték el az „Év történésztanára” címmel. Kutatási területe a Római Birodalom története, társadalmi és gazdasági viszonyai, tanulmányaiban főként a Római Birodalom távol-keleti kereskedelmével valamint Róma és a germán népek viszonyával foglalkozik. Témavezetésével hat PhD-hallgató készíti illetve készítette el doktori disszertációját.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.