Lakoma

A Klasszika-Filológiai és Neolatin Tanszék programja

PROGRAM: 20:00 – 21:30

HELYSZÍN: BTK, Egyetem utca 2., IV-es terem

AJÁNLOTT: iskolások, felnőttek


! REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES (MAX. 30 FŐ) –KATTINTS IDE


Lakoma


A lakoma nemcsak egy platóni dialógus címe, de egy antik életérzés is: egy jó lakomán van tudós beszélgetés, zene és jó irodalom, és persze ínyenc fogások is. Esténk második részében egy ilyen lakomára invitáljuk az érdeklődőket.


A lakoma 2022-ben 18 órától kezdődik, tudós, de mégis könnyed előadásokkal. Majd az este második részében két avatott kollégánk, Nagyillés János és Hajdú Attila vezetik be a hallgatóságot a görög-római világ étkezési és borivási szokásaiba. Az kisebb expozékat rövid irodalmi felolvasások tarkítják, és akinek kedve van, bele is is kóstolhat az eredeti recept alapján készült, de nagyon is friss antik fogásokba.


Az előadóról:

Hajdú Attila

A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa vagyok, óraadó az SZTE BTK Klasszika-Filológiai és Neolatin Tanszékén. Készülő PhD dolgozatom témája a görög művészet recepciótörténete a görög műtárgyleírások alapján.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.