A játékról játékosan: kultúra, stratégia, videojáték

Az Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék programja

Program: 18:00-20:00

Helyszín: BTK, Egyetem utca 2., Vajda terem

Ajánlott: iskolások, felnőttek


A játékról játékosan: kultúra, stratégia, videojáték


A játék kulturális szerepéről, a stratégiai és a videójátékokról szóló játékos szemináriumok

Miután röviden megismerkedtünk a játék kulturális szerepével, logikájával, 20-20 perces blokkokban a stratégiai játékokkal, a videojátékokkal, a populáris irodalommal és a színházzal kapcsolatban feszegetjük a játék mibenlétét.


Az előadókról:


Dr. Fogarasi György

Fogarasi György az Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék oktatója, 18-19. századi világirodalmat, esztétikát és retorikát tanít.


Hansel Miklós

Hansel Miklós biológusi és biológia tanári diplomával lett rendszergazda, közel két évtizede a szegedi gumigyár (ContiTech Rubber Industrial Kft.) informatikai vezetője. Egyik kedvenc időtöltése a stratégiai és a gondolkodtató játékok. 2003-ban és 2021-ben Tantrix csapatvilágbajnok volt a magyar csapattal, a magyar bajnokságot kétszer nyerte meg, 15 év különbséggel.


Jancsovics Klaudia

Jancsovics Klaudia az Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék harmadéves doktorandusz hallgatója. Kutatási területe a Game Studies, azon belül is a videójátékok, valamint az irodalom- és filmtudomány kapcsolódási pontjaival foglalkozik.


Kérchy Vera

Kérchy Vera az Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék oktatója, kutatási területe a kortárs színház és film, a nyelvi cselekvés (performativitás) és a színház falain kívüli teatralitás.


Jászay Tamás

Jászay Tamás magyar, történelem és összehasonlító irodalomtudomány szakon végzett. Színháztörténetet, színházelméletet és világirodalmat tanít.


Kállai Ákos

Kállai Ákos, drámainstruktor, a Kooperáló Színházpedagógiai Alkotótér színházpedagógusa, az SZTE BTK Dráma- és Színházismeret osztatlan tanárképzés óraadó oktatója.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.