Őseink otthona – Hol éltek Árpád-kori elődeink?

A Régészeti Tanszék programja

PROGRAM: 18:00 – 21:00 folyamatosan

HELYSZÍN: BTK, Egyetem utca 2., 1. terem

AJÁNLOTT: kisgyerekek, iskolások, felnőttek


INTERAKTÍV ELŐADÁSOK ÉS FELADATOK:


Őseink otthona – Hol éltek Árpád-kori elődeink?


Rövid előadás és gyakorlati foglalkozás az Árpád-kori falvak témájában. A gyakorlati foglalkozás keretén belül az érdeklődők megismerhetik a 11–13. századi települések lakóinak mindennapi tárgyait.


Rövid előadás az Árpád-kori falvakról és az azokat alkotó különböző építményekről. A gyakorlati foglalkozás keretén belül az érdeklődők megismerhetik a 11–13. századi lakók mindennapi tárgyait, edényeit és eszközeit. A résztvevők maguk is kézbe vehetik ezeket a tárgyakat. Az ifjabbak Árpád-kori házmakettet, illetve kemencemodellt készíthetnek.


A program felelőse:

Kiss-Bíró Gyöngyvér egyetemi adjunktus


Résztvevők:

Szilágyi Gábor régészhallgató

Horváth Patrícia régészhallgató

Megyesi Ákos régészhallgatóFriss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.