Beszélj, és megmondom, ki vagy!

A Francia Tanszék programja


PROGRAM: 20:20 - 20:55

HELYSZÍN: BTK, EGYETEM UTCA 2., Zolnai Béla terem

AJÁNLOTT: iskolások, felnőttek


Beszélj, és megmondom, ki vagy!


Játékos előadás az emberi beszédről, amely során bemutatásra kerül, hogy mennyi információt tudhatunk meg a másikról a hangja alapján.


Mi az a fonostilisztika és miért van rá szükségünk? Sokszor alábecsüljük, milyen ereje lehet egy hangnak. Amikor beszélünk, nem csak azt az információt osztjuk meg a beszélgető partnerünkkel, amelyet szavakkal kimondunk, ugyanis a hangunk sok más, tudatos vagy nem tudatos sajátosságot feltár rólunk. Az interaktív előadás során megismerkedhetünk az ezt kutató terület alapjaival és néhány eszközével, amelyeket a résztvevőknek lehetőségük lesz kipróbálni is.


Az előadóról:

Kónya Petra MA-hallgató

2022-ben végeztem Francia nyelv, irodalom és kultúra mesterszakon, jelenleg a két féléves franciatanári mesterszakon vagyok egyetemi hallgató. Érdeklődési területem a nyelvészet, azon belül is a fonostilisztika.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.