Belgaságok dícsérete

A Francia Tanszék programja

PROGRAM: 17:25 – 17:50

HELYSZÍN: BTK, EGYETEM UTCA 2., Zolnai Béla terem

AJÁNLOTT: iskolások, felnőttek


Belgaságok dicsérete


A magyarok számára fura belga szokások gyűjteménye


A frankofón Belgiumban turistaként járván vagy ideiglenesen ott élvén számos, a magyar, sőt a franciaországi szokásoktól eltérő civilizációs jelenségekkell találkozhatunk, illetve előírásokat kell betartanunk. Ezekből nyújt ízelítőt az előadás.


Az előadóról:

Dr. Farkas Ildikó egyetemi adjunktus

Hivatásos fordítóként hosszabb ideig éltem Belgiumban, az előadásban bemutatandó civilizációs érdekességeket saját tapasztalat alapján gyűjtöttem össze.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.