Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék programjai a Kutatók Éjszakáján

Időpont: 2021. szeptember 24. (péntek), 16:00 – 20:00

Helyszín: SZTE BTK (Szeged, Egyetem u. 2.), Informatórium

Regisztrálni a következő e-mailcímen lehet: kultoroksegtsz@gmail.com


16:00-17:30 — Regisztrációköteles program!

Legyél te is időfutár! Rejtélyek a Karuzel belsejében


Előadók: A tanszék oktatói

Izgalmas titokfejtő játék, amelyben mindenki nyer, kalandot, tudást és sok nevetést, de aki a legtöbb pontot gyűjti össze, az értékes könyvcsomagot is kap! Műveltség, stratégia, bátorság – és jókedv! Te melyik csoportba tartozol: aki már olvasta, vagy aki majd ez után

fogja olvasni az Időfutár-könyveket? Mindenképpen szeretettel várunk erre a játékra! Hannához, Zsófihoz és Tibihez hasonlóan izgalmas időutazásban vehetsz részt, ha velünk tartasz ebben a játékban! A programot elsősorban középiskolásoknak ajánljuk, de természetesen bárkit szívesen látunk rajta!


17:30-18:30 — Regisztrációköteles program!

Időfutárok a Karuzelben


Előadó: Jeli Viktória, Tasnádi István, Vészits Andrea (az Időfutár-sorozat szerzői), Vinczellér Katalin (a Pagony Kiadó munkatársa), dr. Bencsik Orsolya (a Tanszék oktatója)

Író-olvasó találkozó az utóbbi évek egyik legsikeresebb ifjúsági sorozatának, az Időfutárkönyveknek a szerzőivel és a sorozatot kiadó Pagony képviselőjével. A sorozat titkairól kérdezzük őket: hogyan írnak csapatban? A rádiójátékot vagy a könyveket szeretik jobban? Miért tartják fontosnak, hogy gyerekeknek és fiataloknak írjanak és adjanak kitudásnövelő krimiket?19:00-20:00 — Regisztrációköteles program!

Titokfejtés, nyomolvasás – ismerd meg saját titkaid!


Előadók: dr. Király Hajnal, prof. dr. Sándor Klára

Irodalomterápiás beszélgetés a fejlesztő irodalomterápia-képzés oktatóival. Hogyan gyógyít az irodalom? Hogyan előzi meg, hogy gyógyításra legyen szükségünk?

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.