csapatverseny

Interaktív kerengő - Héraklés nyomában


Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék folyosója (BTK Ady téri épület, 3. emelet bal oldali folyosó), 16:00 – 23:00


Játékos csapatverseny mindenki számára, akit érdekel az ókori világ - görög istenek várják és segítik a játszani vágyókat!

Háromfős csapatok indulnak útra a BTK épületében, több állomáson oldanak meg játékos feladatokat, amelyek az antik kultúrához kapcsolódnak. A görög istenek várják és segítik a játszani vágyókat, akik bejárják az ókori világhoz kapcsolódó műveltségi területeket. A csapatok az alvilágot is megjárva végül az Olympos hegyére jutnak, s ha bizonyították rátermettségüket, maguk és hérószokká válnak. A rendezvény egész ideje alatt várjuk a csapatokat a Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék folyosóján, regisztráció nem szükséges, az egyedül érkezőknek pedig segítünk csapattársakat találni. A játékhoz latintudás természetesen nem szükséges, de azokat, akik ismerik a nyelvet, extra feladattal tesszük próbára! A kerengő ideje kb. 1 óra, a csapatok 18 óráig, majd ezt követően 20 óra 30 perctől kezdhetik el a játékot.


Előadók:

Bakti Judit, Csapó Fanni


baktijuditBakti Judit:

Az SZTE BTK Klasszika-filológia MA és Latintanár-történelemtanár MA szakon szereztem diplomát.

Jelenleg 4-18 éves gyerekekkel, fiatalokkal (óvoda, általános iskola, középiskola) foglalkozom református hittanoktatóként.

A nevelésben és az oktatásban nagyon fontosnak tartom a játékos és kreatív ismeretszerzési, elmélyítési módszereket, formákat is, amelyeket jelenlegi munkám során is alkalmazok;csapofanniCsapó Fanni:

Az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskola Neolatin Alprogramjának hallgatója vagyok.

Kutatásom középpontjában a bécsi humanista polihisztor, Wolfgang Lazius Erdély-chorográfiája áll.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.