kep-nagy-ijasz

Íjászbemutató


BTK, Egyetem utcai épület belső udvar, 17:00 - 18:00


A résztvevők különféle tradícionális nomád íjak használatát tanulmányozhatják nézőként. Történeti bevezetővel a reflexíjak kialakulásáról.

A tradicionális íjászat fejlődése a kezdetektől napjainkig. Szkíta, magyar és mongol íjak bemutatója. Rövid bevezető előadás a különféle tartozékok (nyíl, tegez stb.) fejlődéséről, kézzelfogható példákkal illusztrálva.


Előadó:

Kelemen Zoltán


Kelemen_ZoltanKelemen Zoltán a Szegedi Tudományegyetem Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékének oktatója.

Fő kutatási területe a kisebbségi-emigrációs irodalmak, valamint a századforduló Közép-Európájának irodalmai.

Legutóbbi kötetei: A ködlovagok tegnapjai. (Tanulmányok a századforduló ködlovag íróiról) (2012.), Emlék a kertről (Esszék, tanulmányok) (2017.) 2001 óta az Újszegedi Torna Club íjászszakosztályában sportol, tradicionális íjászatot űz.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.