Eloiteletek

Hogyan NE harcoljunk az előítéletek ellen


11/A, Petőfi - épület, 19:00 - 19:45


Az előadás amellett érvel, hogy az előítélet olyan téves ítélet, amely – „a jobb félni, mint megijedni” elvre támaszkodva - egyúttal kockázatkezelési és kockázatkerülési stratégia is. Ennek a jelentősége egy kockázattársadalomban egyre felerősödik. Az előítéletesség ténye és az előítéletek erőssége mellett lényeges az előítéletek tartalma és kontextusa is: kik kikkel szemben és miért előítéletesek? E fontos tényezők figyelmen kívül hagyása az előítéletek elleni harcban kontraproduktív.


Előadó:

Dr. Balogh Iván


Balog_IvanAz SZTE BTK Szociológia Tanszékét vezetem.

Politikai hisztériák Közép-és Kelet-Európában.

Bibó István fasizmusról, nacionalizmusról, antiszemitizmusról című könyvemmel 2004-ben PhD fokozatot szereztem, a Bibó István recepciója – Politikai átértelmezések című könyvvel pedig 2011-ben habilitáltam.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.