graceklinika

"Ez itt a gimi szikékkel…"


Sík Sándor Irodalmi Olvasóterem, 21:00 - 21:45


Előadás a Grace Klinika című kórházsorozatról mint az amerikai popkultúra olvasztótégelyéről.

A 2018-as évtől a leghosszabban futó kórházsorozat, a Vészhelyzet csúcsát beállító Grace klinika a kórházi teret a középiskolás sorozat, a baráti társaságok mátrixát középpontba állító sitcomok, a dokureality-csatornák tudományos ismeretterjesztő műsorainak zsánereit egyesítő széria, amely az amerikai popkultúra ízlésformáló fórumaként és orákulumaként is értelmezi saját magát. Erről és még sok minden másról, köztük a hollywood-i filmipar kliséiről és önreflexív sajátságairól szól az előadás.


Előadó: dr. Kovács Krisztina


kovacskrisztinaKovács Krisztina a Magyar Irodalmi Tanszék adjunktusa: nemcsak olyan szerzőkkel szeret foglalkozni, akiket elfelejtettek.

Súlyos Grace klinika függő is, de ezt vállalja.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.