etno-filmklub_szerelempatak

Etno-filmklub: Szerelempatak


Bálint Sándor szeminárium, 18.00-19:15


A Sós Ágnes rendezte Szerelempatak (2014) című film vetítése, amely egy sajátos hangvételű dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról.

A szerelem, párválasztás, intimitás kérdése régóta tárgya a néprajzi kutatásoknak. Felemelő, egyben hatalmas felelősséggel járó téma, amely valódi bizalmi viszonyt feltételez, sőt, követel a kutató és a kutatottak között. A Szerelempatak című film egyszerre dokumentumfilm és művészi alkotás, ahol humoros, szívet melengető, de sok esetben naturális és sokkoló részletek bontakoznak ki a csíkszentdomokosi idős generáció egykori nemi életéről, annak normarendszeréről. A film a nemi élet alkonyát mutatja be Balázs Lajos erdélyi néprajzkutató kutatásai alapján.


Programfelelős: Néprajzi Tanszék munkatársai

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.