Divathalo

Divatháló


11/A terem, Petőfi - épület, 16:00 - 16:45


Internetes divatjelenségek szociológiai szempontú vizsgálata.

Kapcsolódva a tavalyi Kutatók Éjszakáján tartott előadáshoz, idén a hálóba gabalyodott divat világát vizsgáljuk meg. A divatot simmeli értelemben vesszük és úgy tekintjük, mint olyan jelenséget, ami éppoly gyorsan eltűnik majd, mint ahogyan megjelent.


Előadó:

Dr. Fekete Marianna


Fekete_Mariann_fotoSzociológus, egyetemi adjunktus.

Diplomáját Szegeden szerezte, majd az ELTE Szociológia Doktori Iskola Interdiszciplináris Kutatási Programjában vett részt és szerzett PhD fokozatot. Ifjúságszociológiát, oktatásszociológiát, módszertant tanít, kutatási és érdeklődési területe: kultúra és társadalom, kultúrafogyasztás a digitális korban, generációs szabadidős tevékenységek, az ifjúság szabadidős terei.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.