Agy

Beszélj hozzám! - Mit mesél a beszéd agyunk működéséről?


Mészöly Gedeon szeminárium, 19:20 – 19:40


Beszéd közben folyamatosan működnek emlékezeti rendszereink. Ha valami akadályozó tényező lép fel a mentális folyamatokban, az a beszéd által meghangosodik. Az előadás ezeknek a jelenségeknek egy részét járja körül: a többfelé figyelés hatását, a változást enyhe kognitív zavarban, skizofréniában és Borderline-szindrómában.


Előadó:

Hoffmann Ildikó


Hoffmann_IldikoAz SZTE BTK Magyar Nyelvészeti Tanszékének docense és az MTA Nyelvtudományi Intézetének tudományos munkatársa.

Fő kutatási területe a neurolingvisztika, a nyelv és az emlékezeti zavarok összefüggéseinek vizsgálata különböző kórképekben.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.