aranyember

Az Aranyember


Sík Sándor Irodalmi Olvasóterem, 16:00 - 17:30


Rendezte: Korda Sándor, 1918

Jókai-adaptációkat sokan láttak: ezt a filmet biztosan kevesebben. Közös filmnézéssel hangolódunk a Sorozatok éjszakájára.

Ha Jókai-adaptációkra gondolunk, leginkább Várkonyi Zoltán filmjei jutnak eszünkbe. Most egy sokkal korábbi feldolgozást nézünk meg együtt, a Korda Sándor rendezte Az aranyembert 1918-ból, hogy aztán meghallgassuk egy előadásban, hogyan is teremtette meg Jókai a tömegolvasót.


Programért felelős: dr. Hansági Ágnes


hansagiagnesHansági Ágnes irodalomtörténész, Jókai-szakértő, a Magyar Irodalmi Tanszék docense.

2001-ben szerzett doktori fokozatot (ELTE), 2012-ben habilitált (SZTE), eddig több mint száz közleménye jelent meg hazai és nemzetközi folyóiratokban, valamint tanulmánykötetekben.

Legutóbbi két könyve: Tárca - regény - nyilvánosság. Jókai Mór és a magyar tárcaregény kezdetei (Ráció, 2014), Láthatatlan limesek (Tempevölgy, 2018).

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.