jatekszoba

Antik játékbarlang


Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék folyosója (BTK Ady téri épület, 3. emelet bal oldali folyosó), 16:00 - 23:00

 

Általános iskolástól felnőtt korosztályig várunk mindenkit, aki szeret társasjátékozni. Ki-ki válogathat a sokféle játék közül: népszerű társasok latinra / görögre szabva (Ludix; Scrabble in Lingua Latina; Spot it! antik képekkel, latin nyelvű keresztrejtvények, stb.). A játékok egy részéhez latin nyelvismeret is szükséges. Csak a játék kedvéért!

 

Előadók:

Bakti Judit, Csapó Fanni


baktijuditBakti Judit:

Az SZTE BTK Klasszika-filológia MA és Latintanár-történelemtanár MA szakon szereztem diplomát.

Jelenleg 4-18 éves gyerekekkel, fiatalokkal (óvoda, általános iskola, középiskola) foglalkozom református hittanoktatóként.

A nevelésben és az oktatásban nagyon fontosnak tartom a játékos és kreatív ismeretszerzési, elmélyítési módszereket, formákat is, amelyeket jelenlegi munkám során is alkalmazok;csapofanniCsapó Fanni:

Az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskola Neolatin Alprogramjának hallgatója vagyok.

Kutatásom középpontjában a bécsi humanista polihisztor, Wolfgang Lazius Erdély-chorográfiája áll

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.