Magyar Medievisztikai Kutatócsoport

Kutatásvezető:

Veszprémy László, DSc

Tagok:

Piti Ferenc, PhD, tudományos főmunkatárs

C. Tóth Norbert, DSc, tudományos főmunkatárs

Szőcs Tibor, PhD, tudományos munkatárs

B. Halász Éva, PhD, tudományos munkatárs

Mikó Gábor, PhD, tudományos munkatárs

Lakatos Bálint, PhD, tudományos munkatárs

Honlap: http://www.medievalia.hu


Feladatunk a magyarországi középkor történetének kutatását segítő forráskiadványok, segédletek, szakkönyvek készítése és kiadása. Ennek keretében elsődlegesen két nagy kiadványsorozat készítését végezzük: az Anjou-kori oklevéltár a Magyar Királyság 1301–1387 közötti időszakának, a Zsigmondkori oklevéltár az 1387–1437 közötti évek magyar történelmének összes fennmaradt dokumentumát közli.

A kutatócsoport 2007 óta két részleggel (Szegeden a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, illetve Budapesten a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában) működik.

Mikor alakult: 1999

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!