Kulcsár Valéria – Pintér-Nagy Katalin (szerk.): „Azért mégis csinálunk intézetet is, gyűjteményt is...”

Regeszeti_Tsz_regeszeti_gyujtemenyKulcsár Valéria – Pintér-Nagy Katalin (szerk.): „Azért mégis csinálunk intézetet is, gyűjteményt is...” Válogatás a szegedi egyetem Régészeti Tanszékének leleteiből

„Azért mégis csinálunk intézetet is, gyűjteményt is…” Válogatás a szegedi egyetem Régészeti Tanszékének leleteiből című kiadványt színes, reprezentatív, tudományos igénnyel megírt kötet, melynek célja, hogy átfogó képet adjon az SZTE BTK Régészeti Tanszék régészeti gyűjteményéről. Egy-egy fejezet a gyűjtemény jellegzetes leletanyagára építve mutatja be az egyes régészeti korszakok sajátosságait a paleolitikumtól a középkorig. A szerzőink többsége BA és MA képzésben résztvevő régészhallgató.

Szeged, SZTE BTK Régészeti Tanszék, 2020.
60 o., ISBN 978-963-306-749-9

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

044A0978_1024

Cafe Radnóti néven nyitotta meg kapuit október végén karunk új közösségi tere a szegediek és környékbeliek előtt, hivatalos átadójára pedig november 11-én került sor. A karunk volt magyar-francia szakos hallgatójáról, Radnóti Miklósról elnevezett kávézó számos irodalmi és művészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket, a BTK főépületében.