borito

I. Medievisztikai Vándorkonferencia

Május 25-én és 26-án Szegeden gyűlnek össze az ország középkorkutatói. Az I. Medievisztikai Vándorkonferencia lehetőséget ad az ország különböző pontjain működő középkorász műhelyek együttműködésére, és szakmai diskurzust szolgáló fórumot teremt az oktatók és doktorandusz hallgatók számára.

Az MTA SZAB Filozófiai- és Történettudományi Szakbizottsággal együttműködve a Szegedi Tudományegyetem Történelemtudományi Doktori Iskolájának Medievisztika Doktori Programja, a Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskolájának Történelem Programja, a Károli Gáspár Református Egyetem Történeti Intézetének Medievisztika Tanszéke és a Pécsi Tudományegyetem Interdiszciplináris Doktori Iskolájának Középkori és Koraújkori Doktori Programja hagyományteremtő módon 2023. május 25-26-án konferenciát rendez I. Medievisztikai Vándorkonferencia néven.


Az országos tudományos konferencia helyszíne a Szegedi Akadémiai Bizottság székháza. Az SZTE BTK Történeti Intézet és a Történelemtudományi Doktori Iskola, a Szegedi Akadémiai Bizottság, valamint a Szegedért Alapítvány támogatásában részesülő rendezvény kiemelt jelentőséggel bír, hiszen lehetőséget biztosít az ország különböző pontjain működő középkorász műhelyek együttműködésére, és szakmai diskurzust szolgáló fórumot teremt az oktatók és doktorandusz hallgatók számára. A konferencia hírnevét növeli, hogy előadói között a szakma kiváló oktatói és tudósai szerepelnek. Dr. Almási Tibor, az SZTE BTK Történeti Segédtudományok Tanszék tanszékvezetője, az SZTE Történelemtudományi Doktori Iskola Medievisztika Doktori Program vezetője. Prof. Dr. Fedeles Tamás, a PTE BTK Középkori és Koraújkori Történti Tanszék tanszékvezetője, az MTA doktora, a Fraknói Intézet munkatársa. Dr. Weisz Boglárka, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, a Középkori osztály osztályvezetője és a Lendület Kutatócsoport vezetője. Prof. Dr. Zsoldos Attila, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének kutatóprofesszora, az MTA doktora, az MTA Filozófiai és Történettudományok Osztálya osztályelnöke. A szervezők könyv- és projektbemutatókkal készülnek. Összesen 28 hallgató ad elő a rendezvényen.


A konferencia programfüzete ide kattintva elérhető.



Forrás: SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)